Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Poddasze (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? (/showthread.php?tid=8) |
Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - shizu6 - 11-13-2023 Cześć wszystkim! Dzisiaj chciałabym porozmawiać o zagospodarowaniu poddasza w domu jednorodzinnym. To miejsce często jest niedoceniane, a można z niego stworzyć naprawdę funkcjonalną i przytulną przestrzeń. Jakie macie pomysły na wykorzystanie poddasza? RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - AgnieszkaG99 - 11-13-2023 No to ja się od razu zgłoszę! Moim zdaniem poddasze może być super miejscem do urządzenia małego kina domowego. Wygodne fotele, duży telewizor, dźwiękowe kino domowe - idealne miejsce na wieczorne seanse filmowe! RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - Zizy - 11-13-2023 Ja tam bym zrobiła sobie studio fitness na tym strychu. Będzie mi bliżej niż jechać do siłowni i będę mogła ćwiczyć w swoim tempie. RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - shizu6 - 11-13-2023 AgnieszkaG99 napisał(a):Moim zdaniem poddasze może być super miejscem do urządzenia małego kina domowego.Faktycznie, kino domowe to świetny pomysł! A co powiedziałbyś na możliwość zaaranżowania biblioteki lub gabinetu? Na pewno byłoby to ciekawe rozwiązanie dla osób lubiących czytać lub pracować w spokojnej atmosferze. RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - AgnieszkaG99 - 11-13-2023 shizu6 napisał(a):[...] biblioteki lub gabinetu?O tak! Biblioteka brzmi jak genialny pomysł. Można tam mieć regały pełne książek, wygodne fotele i miękkie dywany. Czy jest coś lepszego niż czytanie w przytulnym miejscu? RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - Zizy - 11-13-2023 shizu6 napisał(a):[...] biblioteki lub gabinetu?Nieźle! Ale ja bym tam zrobiła sobie pokój do jogi. Maty na podłodze, świeczki, muzyka relaksacyjna - idealne miejsce do odprężenia po ciężkim dniu. RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - AgnieszkaG99 - 11-13-2023 Zizy napisał(a):Ale ja bym tam zrobiła sobie pokój do jogi.Oj tak! Pokój do jogi to świetny pomysł. Będziesz mogła ćwiczyć w domowym zaciszu i nie martwić się o pogodę na dworze. RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - shizu6 - 11-13-2023 AgnieszkaG99 napisał(a):Można tam mieć regały pełne książek, wygodne fotele i miękkie dywany.Tak, biblioteka może być prawdziwym rajem dla miłośników literatury. A co powiedziałbyś na możliwość zaaranżowania małej pracowni artystycznej? Na poddaszu można stworzyć inspirującą przestrzeń dla osób twórczych. RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - Zizy - 11-13-2023 shizu6 napisał(a):[...] małej pracowni artystycznej?To brzmi ciekawie! Ja sama uwielbiam rysować i malować. Pracownia artystyczna na poddaszu to byłby mój sen! RE: Jak zagospodarować poddasze w domu jednorodzinnym? - AgnieszkaG99 - 11-14-2023 Zizy napisał(a):Pracownia artystyczna na poddaszu to byłby mój sen!Oj tak, Zizy! Wyobraź sobie, jak wiele pięknych dzieł mogłabyś stworzyć w takiej przestrzeni. A może ktoś ma jeszcze inny pomysł na zagospodarowanie poddasza? |