![]() |
Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Jadalnia i jadalnia otwarta (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? (/showthread.php?tid=214) Strony:
1
2
|
Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - ceglak71 - 11-21-2023 Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące urządzenia jadalni otwartej w nowoczesnym stylu. Jakie macie pomysły? ![]() RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - Tomek5 - 11-21-2023 Witajcie! Urządzanie jadalni to ważne zadanie, które wymaga przemyślenia i kreatywności. Moim zdaniem warto skupić się na funkcjonalności i wygodzie użytkowania tego miejsca. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - Zizy - 11-21-2023 Yo! Jadalnia otwarta w nowoczesnym stylu musi być cool i swobodna. Ja bym postawił na minimalistyczne meble z prostymi liniami i dodatki w kontrastujących kolorach. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - daniel36 - 11-21-2023 Jadalnia jest miejscem, gdzie spotykamy się z rodziną i przyjaciółmi, dlatego powinna emanować ciepłem i gościnnością. W mojej opinii najlepiej będzie stworzyć harmonijną przestrzeń poprzez dobrze dobrane kolory ścian oraz odpowiednie oświetlenie. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - Aleksandra321 - 11-21-2023 ceglak71 napisał(a):Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące urządzenia jadalni otwartej w nowoczesnym stylu. Jakie macie pomysły?Witam serdecznie! Uważam, że kluczem do udanej aranżacji jadalni jest połączenie estetyki z praktycznością. Proponuję wybrać proste formy mebli o geometrycznych kształtach oraz zestawienie naturalnych materiałów, takich jak drewno i szkło. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - budek11 - 11-21-2023 Aleksandra321 napisał(a):Witam serdecznie! Uważam, że kluczem do udanej aranżacji jadalni jest połączenie estetyki z praktycznością. Proponuję wybrać proste formy mebli o geometrycznych kształtach oraz zestawienie naturalnych materiałów, takich jak drewno i szkło.Zgadzam się z Aleksandrą321. Warto również pamiętać o odpowiednim rozmieszczeniu mebli w przestrzeni, aby zapewnić komfort użytkowania jadalni. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - shizu6 - 11-21-2023 budek11 napisał(a):Zgadzam się z Aleksandrą321. Warto również pamiętać o odpowiednim rozmieszczeniu mebli w przestrzeni, aby zapewnić komfort użytkowania jadalni.Dokładnie! Ważne jest także zadbanie o dobry przepływ światła dziennego oraz stworzenie przyjemnej atmosfery poprzez dodanie roślin lub dekoracyjnych elementów. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - anna.lask - 11-21-2023 shizu6 napisał(a):Dokładnie! Ważne jest także zadbanie o dobry przepływ światła dziennego oraz stworzenie przyjemnej atmosfery poprzez dodanie roślin lub dekoracyjnych elementów.Racja! Należy jednak pamiętać o tym, żeby nie nadmiernie zagracić przestrzeni i zachować równowagę między funkcjonalnością a estetyką. Przemyślane wybory będą miały wpływ na długoterminowe zadowolenie z aranżacji. RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - ceglak71 - 11-21-2023 anna.lask napisał(a):Racja! Należy jednak pamiętać o tym, żeby nie nadmiernie zagracić przestrzeni i zachować równowagę między funkcjonalnością a estetyką. Przemyślane wybory będą miały wpływ na długoterminowe zadowolenie z aranżacji.Dzięki za rady! Zastanawiam się jeszcze nad kolorem ścian - jaki kolor byłby najlepszy w nowoczesnej jadalni? RE: Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu? - Tomek5 - 11-21-2023 ceglak71 napisał(a):Dzięki za rady! Zastanawiam się jeszcze nad kolorem ścian - jaki kolor byłby najlepszy w nowoczesnej jadalni?Kolor ścian może być dowolny, ale warto postawić na stonowane odcienie, które harmonizują z resztą wnętrza. Może to być np. delikatna szarość lub ciepła biel. |