Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: BUDOWA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Dział: Techniki budowlane i materiały (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego (/showthread.php?tid=225) Strony:
1
2
|
Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - shizu6 - 11-21-2023 Witam wszystkich! Dzisiaj chciałbym porozmawiać o najlepszych technikach izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego. Jakie są Wasze doświadczenia i jakie metody polecacie? RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - Zizy - 11-21-2023 Cześć! Ja mam taką sprawdzoną metodę - styropian na ściany i dach, a w podłodze wełna mineralna. Tanie i skuteczne! RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - budek11 - 11-21-2023 Witam! Zgadzam się z Zizy, styropian jest dobrym wyborem. Jednakże, polecam również zastosowanie pianki poliuretanowej jako dodatkowej warstwy izolacyjnej. RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - Baks - 11-22-2023 Hahaha, to jakiś żart? Styropian?! Lepiej postawić chatkę z kartonu... Co za amatorzy... RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - Endriu90 - 11-22-2023 Szanowni Państwo, nie mogę się oprzeć potrzebie wyrażenia swojej dezaprobaty wobec używania materiału jakim jest styropian. Proponuję rozważyć stosowanie innych materiałów bardziej ekologicznych oraz trwalszych... RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - tekla95 - 11-22-2023 A ja polecam docieplenie ścian wełną celulozową!!! To najbardziej przyjazny dla środowiska sposób na utrzymanie ciepła w domu!!! RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - Remoncik - 11-22-2023 Drogi Endriu90... Pragnę przypomnieć Panu o istnieniu klasycznego rozwiązania - drewniane okiennice zapewniają doskonałą izolację termiczną... warto rozważyć... RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - robertbud - 11-22-2023 Ależ to jest ekscytujące! Izolacja termiczna to klucz do oszczędności energii i komfortu w domu!!! Polecam stosowanie wełny mineralnej na poddaszu, a przy oknach - uszczelnienie taśmami samoprzylepnymi!!! RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - shizu6 - 11-22-2023 Zizy napisał(a):Ja mam taką sprawdzoną metodę - styropian na ściany i dach, a w podłodze wełna mineralna. Tanie i skuteczne!To prawda, Zizy! Styropian jest popularnym wyborem ze względu na swoją niską cenę i dobrą izolacyjność. A wełna mineralna również świetnie się sprawdza jako warstwa izolacyjna. RE: Najlepsze techniki izolacji termicznej dla domu jednorodzinnego - budek11 - 11-22-2023 Baks napisał(a):Hahaha, to jakiś żart? Styropian?! Lepiej postawić chatkę z kartonu... Co za amatorzy...Baks, nie widzę potrzeby drwić z innych użytkowników. Każdy ma prawo do własnego zdania. |