Forumator
Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - Wersja do druku

+- Forumator (https://forumator.pl)
+-- Dział: PODŁOGI (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Dział: Podłogi laminowane (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? (/showthread.php?tid=227)

Strony: 1 2

Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - Aleksandra321 - 11-22-2023

Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie wyboru podłóg laminowanych do mojego mieszkania. Chciałabym dowiedzieć się, jakie są wasze opinie na ten temat i czy możecie polecić mi jakąś konkretną markę lub model? Zależy mi na trwałości i estetyce. Czekam na wasze odpowiedzi!

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - tekla95 - 11-22-2023

Oczywiście, że mogę pomóc! Ja osobiście uwielbiam podłogi laminowane, są tak praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystości!!! Moim zdaniem najlepszą marką jest XFloor - mają wiele różnych wzorów i kolorów do wyboru! A co najważniejsze, są bardzo trwałe!!!

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - AgnieszkaG99 - 11-22-2023

Hej Aleksandra321! Co powiesz na to, żeby zamiast podłóg laminowanych postawić... dywanik ze skórki banana?! Haha, żartuję oczywiście! Ale serio, jeśli chodzi o estetykę to warto pomyśleć też o parkietach drewnianych albo panelach winylowych. Mają swój urok!

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - Endriu90 - 11-22-2023

Dziękuję za pytanie Aleksandro321. W przypadku wyboru podłóg laminowanych należy wziąć pod uwagę kilka czynników. Przede wszystkim ważna jest grubość warstwy ścieralnej oraz jakość materiału użytego do produkcji. Polecam zwrócić uwagę na marki takie jak Kronopol, Classen czy Egger - są to renomowane firmy o ugruntowanej pozycji na rynku.

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - Aleksandra321 - 11-22-2023

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Wydaje mi się, że mam już kilka dobrych propozycji do rozważenia.
tekla95 napisał(a):Ja osobiście uwielbiam podłogi laminowane, są tak praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystości!!!
Zgadzam się z tobą tekla95, podłogi laminowane mają wiele zalet właśnie ze względu na swoją trwałość i łatwość w utrzymaniu czystości.
AgnieszkaG99 napisał(a):Co powiesz na to, żeby zamiast podłóg laminowanych postawić... dywanik ze skórki banana?! Haha!
AgnieszkaG99, twoje żarty zawsze mnie rozbawiają! Ale jednak wolę tradycyjne podłogi laminowane lub parkiet drewniany.
Endriu90 napisał(a):Polecam zwrócić uwagę na marki takie jak Kronopol, Classen czy Egger - są to renomowane firmy o ugruntowanej pozycji na rynku.
Dziękuję Endriu90 za konkretne sugestie dotyczące marek! Na pewno je sprawdzę!

Czy słyszeliście kiedyś o "podłogach samoczyszczących"? Haha, żartuję znowu! Ale to by było coś, prawda? ?

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - tekla95 - 11-22-2023

No tak, podłogi samoczyszczące - marzenie każdego lenia!!! ?

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - Endriu90 - 11-22-2023

Bardzo ciekawy pomysł AgnieszkaG99! Jednak na chwilę obecną nie ma jeszcze takiej technologii dostępnej na rynku. Niemniej jednak, istnieje wiele innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie podłóg laminowanych i warto śledzić nowości w tej branży.

RE: Jakie podłogi laminowane wybrać do mieszkania? - Aleksandra321 - 11-22-2023

tekla95 napisał(a):No tak, podłogi samoczyszczące - marzenie każdego lenia!!!
Hehe tekla95, masz rację! Tylko szkoda, że to tylko fantazja ?. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji i pomoc przy wyborze podłóg laminowanych do mojego mieszkania. Mam teraz dużo więcej informacji i będę mogła dokonać bardziej świadomego wyboru!

Nie ma sprawy Aleksandra321! Zawsze służymy radą i dobrym humorem ? Powodzenia z remontem!