![]() |
Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Kuchnie (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? (/showthread.php?tid=238) Strony:
1
2
|
Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - Zizy - 11-22-2023 Cześć! Mam pytanie do was. Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? Mój pokój jest naprawdę ciasny i nie mam pojęcia, jak to wszystko zmieścić. RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - AgnieszkaG99 - 11-22-2023 Hej Zizy! No cóż, jeśli masz małą przestrzeń w kuchni, musisz być sprytna. Moim zdaniem warto zainwestować w meble wielofunkcyjne - na przykład stół z wbudowanymi szufladami czy półki na ścianach. To zaoszczędzi trochę miejsca! RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - anna.lask - 11-22-2023 Witam! Racja AgnieszkaG99, meble wielofunkcyjne są świetnym rozwiązaniem dla małych przestrzeni. Warto również skupić się na optymalnym wykorzystaniu każdego centymetra dostępnej powierzchni. Na przykład można zamontować wysokie szafki aż pod sufit lub umieścić dodatkowe półki nad blatem. RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - Zizy - 11-22-2023 Dzięki za rady! Meble wielofunkcyjne brzmią super, będę musiała poszukać takich rozwiązań. A co myślicie o jasnych kolorach? Czy mogą sprawić, że moja kuchnia będzie wydawała się większa? RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - AgnieszkaG99 - 11-22-2023 Oczywiście! Jasne kolory potrafią optycznie powiększyć pomieszczenie. Może postaw na białe fronty mebli i jasne blaty? To z pewnością doda przestrzeni Twojej kuchni! RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - anna.lask - 11-22-2023 Zgadzam się z AgnieszkaG99, jasne kolory to dobry wybór. Jednak warto pamiętać, żeby nie przesadzić - nadmiar bieli może sprawić, że wnętrze będzie wyglądało zimno i bezosobowo. Warto więc wprowadzić również trochę kontrastu za pomocą dodatków czy ciemniejszych elementów. RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - Zizy - 11-22-2023 Dobra uwagi! Nie chcę, żeby moja kuchnia była nudna ani zbyt chłodna. Będę musiała znaleźć odpowiedni balans między jasnymi a ciemniejszymi elementami. Macie jeszcze jakieś pomysły na meble do małej kuchni? RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - AgnieszkaG99 - 11-22-2023 A co powiesz na szafki wiszące? To świetny sposób na zaoszczędzenie miejsca pod blatem! Możesz też rozważyć zamontowanie wysuwanych koszyków w szafkach - ułatwią one organizację i pomogą utrzymać porządek. RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - anna.lask - 11-22-2023 Dobry pomysł AgnieszkaG99! Szafki wiszące są naprawdę praktyczne w małych kuchniach. Kolejnym rozwiązaniem mogą być także meble modułowe - możesz dostosować je do swoich potrzeb i zmieniać ich układ w razie potrzeby. RE: Jakie meble kuchenne wybrać do małej przestrzeni? - Zizy - 11-22-2023 Super propozycje! Szafki wiszące i meble modułowe brzmią jak idealne rozwiązania dla mnie. Dzięki dziewczyny za pomoc, teraz mam już kilka pomysłów na moją małą kuchnię! |