Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Jadalnia i jadalnia otwarta (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Pomysły na aranżację jadalni otwartej (/showthread.php?tid=298) Strony:
1
2
|
Pomysły na aranżację jadalni otwartej - anna.lask - 11-22-2023 Witam wszystkich! Chciałabym poruszyć temat aranżacji jadalni otwartej. Czy macie jakieś pomysły na to, jak urządzić ten przestrzeń? Zastanawiam się nad wyborem odpowiednich mebli i kolorów ścian. Jakie są Wasze doświadczenia w tej dziedzinie? RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Aleksandra321 - 11-22-2023 anna.lask napisał(a):Witam wszystkich! Chciałabym poruszyć temat aranżacji jadalni otwartej. Czy macie jakieś pomysły na to, jak urządzić ten przestrzeń? Zastanawiam się nad wyborem odpowiednich mebli i kolorów ścian. Jakie są Wasze doświadczenia w tej dziedzinie?Cześć Anna! Otwarta jadalnia to świetny pomysł, który pozwala stworzyć przestronne i nowoczesne wnętrze. Jeśli chodzi o meble, polecam zdecydować się na prostą formę stołu oraz krzeseł pasujących stylistycznie do reszty wnętrza. Co do kolorów ścian, warto rozważyć ciekawe zestawienia kontrastowe lub delikatne pastele dla subtelniejszego efektu. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - robertbud - 11-22-2023 Super temat! Ja bym postawił na duże okno od podłogi do sufitu przy stole jadalnym!!! Taka panorama widoku będzie nieziemska! RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - ceglak71 - 11-22-2023 Duże okno brzmi fajnie, ale co z prywatnością? Może warto pomyśleć o zasłonach lub roletach? RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - budek11 - 11-22-2023 ceglak71 napisał(a): Duże okno brzmi fajnie, ale co z prywatnością? Może warto pomyśleć o zasłonach lub roletach?Właśnie! Zgadzam się z Ceglakiem. Dodatkowo można rozważyć też matowe szyby, które zapewnią odpowiedni poziom intymności. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Endriu90 - 11-22-2023 budek11 napisał(a):Właśnie! Zgadzam się z Ceglakiem. Dodatkowo można rozważyć też matowe szyby, które zapewnią odpowiedni poziom intymności.Racja! Matowe szyby to doskonałe rozwiązanie dla osób ceniących sobie dyskrecję i estetykę jednocześnie. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - robertbud - 11-23-2023 Ale my tu gadu-gadu a ja jeszcze nie wspomniałem o kolorowych poduszkach na krzesłach!!! To dopiero doda charakteru jadalni! RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Aleksandra321 - 11-23-2023 robertbud napisał(a):Ale my tu gadu-gadu a ja jeszcze nie wspomniałem o kolorowych poduszkach na krzesłach!!! To dopiero doda charakteru jadalni!Oczywiście Robert! Kolorowe poduszki mogą być świetnym akcentem dekoracyjnym i nadają wnętrzu przytulnego wyrazu. Warto jednak pamiętać o zachowaniu umiaru w doborze kolorów, aby nie przesadzić z intensywnością. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - anna.lask - 11-23-2023 Aleksandra321 napisał(a):Oczywiście Robert! Kolorowe poduszki mogą być świetnym akcentem dekoracyjnym i nadają wnętrzu przytulnego wyrazu. Warto jednak pamiętać o zachowaniu umiaru w doborze kolorów, aby nie przesadzić z intensywnością.Dokładnie tak! Ważne jest znalezienie równowagi między różnorodnością elementów a harmonią całego wnętrza. Dziękuję za Wasze pomysły! RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - ceglak71 - 11-23-2023 Również dziękuję za ciekawą dyskusję! Mam nadzieję, że nasze sugestie pomogły Anna w aranżacji jadalni otwartej. |