Forumator
Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Wersja do druku

+- Forumator (https://forumator.pl)
+-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Pokoje dla dzieci (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci (/showthread.php?tid=303)

Strony: 1 2

Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Baks - 11-22-2023

No to zaczynamy! Jakie pomysły macie na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci? Ja osobiście polecam ściany w kolorze neonowego różu, żeby dobrze wpływało na rozwój intelektualny maluchów... haha!

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Aleksandra321 - 11-22-2023

Witam wszystkich! Mam kilka ciekawych propozycji dotyczących pokoi dla dzieci. Moim zdaniem ważne jest, aby stworzyć przestrzeń, która będzie zarówno estetyczna, jak i funkcjonalna. Warto zastosować jasne kolory na ścianach oraz meble w pastelowych odcieniach. Dodatkowo można dodać elementy dekoracyjne takie jak plakaty czy naklejki ze zwierzętami lub postaciami z bajek.

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Zizy - 11-22-2023

Siema! Ja mam jeden fajny pomysł - tapeta z motywem kosmicznym albo samochodowym! Dzieciaki by się mega ucieszyły...

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - robertbud - 11-22-2023

Ooooh tak! Tapeta to świetny pomysł! A co powiesz na łóżko w kształcie samochodu wyścigowego?! To dopiero byłoby niesamowite!

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Remoncik - 11-22-2023

Właściwie niezłe sugestie... ale warto również pomyśleć o odpowiednim oświetleniu. Lampa sufitowa mogłaby być w formie chmurki lub gwiazdek... a może nawet lampionów?

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Tomek5 - 11-23-2023

Mądrość życiowa podpowiada mi, że należy pamiętać o funkcjonalności pomieszczenia. Warto zastosować meble, które będą rozwijały kreatywność dziecka, takie jak stolik do malowania czy regał na książki. To pozwoli na harmonijny rozwój malucha.

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Aleksandra321 - 11-23-2023

Baks napisał(a):Ja osobiście polecam ściany w kolorze neonowego różu, żeby dobrze wpływało na rozwój intelektualny maluchów... haha!
Dziękuję za propozycję Baks, ale badania naukowe pokazują, że jasne kolory sprzyjają koncentracji i twórczości u dzieci.

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Zizy - 11-23-2023

No to może jednak pastelowy róż? Albo błękit? Wydaje mi się spoko...

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - robertbud - 11-23-2023

A co powiecie na podłogę w formie puzzli? Można wybrać wzór z ulubionymi postaciami z bajek! To będzie super zabawa dla dzieci!

RE: Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci - Remoncik - 11-23-2023

Puzzlowa podłoga jest ciekawym rozwiązaniem... jednakże warto również zadbać o odpowiednią akustykę w pokoju dla dzieci. Dobrym pomysłem byłoby zastosowanie dywanu lub paneli dźwiękochłonnych...