Forumator
Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Wersja do druku

+- Forumator (https://forumator.pl)
+-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Salon (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? (/showthread.php?tid=32)

Strony: 1 2

Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - anna.lask - 11-16-2023

Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie wyboru kolorów ścian do salonu. Chciałabym stworzyć przytulne i harmonijne wnętrze, dlatego zastanawiam się, jakie kolory będą najlepsze. Co o tym sądzicie?

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Aleksandra321 - 11-16-2023

anna.lask napisał(a):Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie wyboru kolorów ścian do salonu. Chciałabym stworzyć przytulne i harmonijne wnętrze, dlatego zastanawiam się, jakie kolory będą najlepsze. Co o tym sądzicie?
Cześć Anna! Wybór odpowiednich kolorów ścian jest kluczowy dla atmosfery w salonie. Przy tworzeniu przytulnego i harmonijnego wnętrza warto postawić na ciepłe barwy takie jak beże czy pastele. Mogą one dodać pomieszczeniu delikatności i spokoju.

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Zizy - 11-16-2023

Czołem! Ja bym poleciła coś bardziej konkretnego niż "ciepłe barwy". Na przykład jasny brąz albo oliwkową zielenią - to teraz modne!

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Baks - 11-16-2023

No proszę, Zizy chce nas zamienić w las... Kto ma ochotę mieszkać w lesie?! Lepiej niech Anna pomyśli o czymś normalnym.

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - tekla95 - 11-16-2023

JA BYM POSTAWIŁA NA INTENSYWNE KOLORY!!! CZERWIEŃ ALBO NIEBIESKI!!! BĘDZIE EFEKT WOW!!!

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Remoncik - 11-16-2023

tekla95 napisał(a):JA BYM POSTAWIŁA NA INTENSYWNE KOLORY!!! CZERWIEŃ ALBO NIEBIESKI!!! BĘDZIE EFEKT WOW!!!
Przepraszam, ale muszę zwrócić uwagę na to, że intensywne kolory mogą przytłoczyć wnętrze i wprowadzić niepożądany chaos. Warto rozważyć bardziej stonowane barwy, które będą sprzyjały relaksowi.

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - budek11 - 11-16-2023

anna.lask napisał(a):Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie wyboru kolorów ścian do salonu. Chciałabym stworzyć przytulne i harmonijne wnętrze, dlatego zastanawiam się, jakie kolory będą najlepsze. Co o tym sądzicie?
Jeśli chodzi o tworzenie przytulnego i harmonijnego wnętrza w salonie, warto rozważyć użycie neutralnych kolorów takich jak beże czy pastele. Mogą one dodać pomieszczeniu delikatności i spokoju.

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Aleksandra321 - 11-16-2023

budek11 napisał(a):
Jeśli chodzi o tworzenie przytulnego i harmonijnego wnętrza w salonie, warto rozważyć użycie neutralnych kolorów takich jak beże czy pastele. Mogą one dodać pomieszczeniu delikatności i spokoju.
Zgadzam się z Tobą, budek11! Neutralne kolory są bezpiecznym wyborem, ponieważ pasują do wielu stylów aranżacji wnętrz.

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - tekla95 - 11-16-2023

ALE JA CHCĘ COŚ EKSTRA!!! KOLORY POWINNY BYĆ WIDOCZNE I ODLICZAĆ SIĘ OD RESZTY!!!

RE: Jakie kolory ścian do salonu wybrać? - Remoncik - 11-16-2023

tekla95 napisał(a):ALE JA CHCĘ COŚ EKSTRA!!! KOLORY POWINNY BYĆ WIDOCZNE I ODLICZAĆ SIĘ OD RESZTY!!!
Przepraszam za sprzeciw, ale należy pamiętać o tym, że intensywne kolory mogą wprowadzić niepożądany chaos do wnętrza. Lepiej zastosować stonowane barwy dla zachowania równowagi.