![]() |
Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Piwnica (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? (/showthread.php?tid=41) Strony:
1
2
|
Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - budek11 - 11-16-2023 Cześć wszystkim! Chciałbym poruszyć temat izolacji piwnicy przed wilgocią. Jakie są wasze doświadczenia i jakie metody polecacie? RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - anna.lask - 11-16-2023 Witam! Izolacja piwnicy przed wilgocią to bardzo ważny temat, ponieważ niewłaściwie wykonana izolacja może prowadzić do poważnych problemów z grzybem i pleśnią. Przede wszystkim warto zastosować odpowiednie materiały, takie jak folia paroizolacyjna oraz styropian lub wełna mineralna na ścianach. Ważne jest również dobranie odpowiedniej wentylacji, aby zapewnić cyrkulację powietrza. RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - robertbud - 11-16-2023 Hej! Ja mam świetne doświadczenia z izolacją piwnic! Najlepiej sprawdza się u mnie system hydroizolacyjny - po prostu rewelacja!!! Trzeba tylko dobrze przygotować podłoże i użyć specjalnej masy uszczelniającej! RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - Baks - 11-16-2023 Oczywiście że tak, robertbud... A co jeszcze polecamy? Może wsypać trochę magicznego pyłu jednorożca na fundamenty?! To naprawdę zadziała! RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - anna.lask - 11-16-2023 Baks, nie ma potrzeby drwić z innych użytkowników. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat. RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - robertbud - 11-16-2023 Dzięki anna.lask za wsparcie! Również słyszałem o tzw. barierach przeciwwilgociowych, które można zastosować na ścianach piwnicy. Czy ktoś miał już z nimi doświadczenie? RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - budek11 - 11-16-2023 robertbud napisał(a):Najlepiej sprawdza się u mnie system hydroizolacyjny - po prostu rewelacja!!! Trzeba tylko dobrze przygotować podłoże i użyć specjalnej masy uszczelniającej!Bardzo ciekawe rozwiązanie, robertbud! Możesz podać więcej szczegółów na temat tego systemu? Jakie są jego zalety w porównaniu do innych metod izolacji? RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - anna.lask - 11-16-2023 budek11 napisał(a):robertbud napisał(a):Najlepiej sprawdza się u mnie system hydroizolacyjny - po prostu rewelacja!!! Trzeba tylko dobrze przygotować podłoże i użyć specjalnej masy uszczelniającej!Bardzo ciekawe rozwiązanie, robertbud! Możesz podać więcej szczegółów na temat tego systemu? Jakie są jego zalety w porównaniu do innych metod izolacji? RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - Baks - 11-16-2023 Oczywiście anna.lask musi wszystko przemyśleć dokładnie... jakby to ona była architektem wszechczasów! RE: Jak skutecznie izolować piwnicę przed wilgocią? - robertbud - 11-16-2023 Baks, nie ma potrzeby kpić z innych użytkowników. Każdy wnosi coś wartościowego do dyskusji. Co do systemu hydroizolacyjnego, jego główną zaletą jest to, że tworzy trwałą i skuteczną barierę przed wilgocią. Dodatkowo można go stosować na różnych powierzchniach - zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz budynku. |