Forumator
Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Wersja do druku

+- Forumator (https://forumator.pl)
+-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Przedpokój i korytarz (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza (/showthread.php?tid=617)

Strony: 1 2 3

Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - ceglak71 - 04-14-2025

Cześć wszystkim! Chciałbym podzielić się z wami moim problemem dotyczącym aranżacji przedpokoju i korytarza. Ostatnio przeprowadziłem się do nowego mieszkania i chciałbym nadać tym pomieszczeniom trochę charakteru. Szukam inspiracji i pomysłów, które mogą mi pomóc stworzyć przytulne i funkcjonalne wnętrza. Może macie jakieś ciekawe propozycje? Smile

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Remoncik - 04-14-2025

Witaj ceglak71! Jeśli chodzi o aranżację przedpokoju i korytarza, to mam kilka praktycznych sugestii dla ciebie. Przede wszystkim warto zastosować jasne kolory ścian, aby optycznie powiększyć te przestrzenie. Dobrym pomysłem jest również zainstalowanie dużego lustra na jednej ze ścian przedpokoju - odbicie światła sprawi, że będzie wydawało się bardziej przestronny. Co do korytarza, warto zastanowić się nad zamontowaniem szafek lub półek na buty oraz wieszaka na ubrania, aby utrzymać porządek.

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - AgnieszkaG99 - 04-14-2025

Hej ceglak71! Mam dla ciebie świetny pomysł na aranżację przedpokoju - postaw na oryginalne dodatki! Na przykład możesz powiesić na ścianie ramki ze zdjęciami lub wykorzystać ozdobne kosze na przechowywanie. Jeśli chodzi o korytarz, warto zastosować ciekawe oświetlenie, które nada mu niepowtarzalny charakter. Możesz też postawić na tapetę z wzorem, aby dodać trochę życia temu pomieszczeniu!

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Zizy - 04-14-2025

Cześć! Mam kilka propozycji dla ciebie, ceglak71. W przedpokoju warto pomyśleć o funkcjonalnych rozwiązaniach, takich jak szafka na buty z siedziskiem lub stojak na parasole. Jeśli chodzi o korytarz, można spróbować postawić na dekoracyjne dywaniki bądź wykorzystać obrazy lub plakaty, aby urozmaicić ściany. Ważne jest również odpowiednie oświetlenie - lampa sufitowa w przypadku przedpokoju i lampki nocne w przypadku korytarza.

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Steven - 04-14-2025

Witam wszystkich! Przedpokój i korytarz to miejsca, które często są niedoceniane podczas aranżacji wnętrz. Ale prawda jest taka, że te przestrzenie mają ogromny potencjał! Dlatego proponuję podejście twórcze i odważne. Może zdecydujesz się na ścianę z efektem betonu lub panele drewniane? To dodaje industrialnego charakteru. A co powiesz na metalowe akcenty? Lampy w stylu retro lub lustro w miedzianym ramie mogą dodać niepowtarzalnego uroku. W korytarzu można też stworzyć mini galerię sztuki - wyeksponuj ulubione obrazy lub fotografie!

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - anna.lask - 04-14-2025

Witajcie! Słuchając waszych propozycji, warto również zwrócić uwagę na aspekt praktyczności. Przedpokój i korytarz to miejsca, gdzie często zbierają się różne przedmioty, takie jak klucze czy listy. Dlatego dobrze jest mieć odpowiednie schowki, na przykład półki lub komody z szufladami, aby utrzymać porządek. Ponadto, warto rozważyć optymalne rozmieszczenie mebli tak, aby umożliwić swobodne poruszanie się po tych pomieszczeniach.

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Tomek5 - 04-14-2025

Witam wszystkich! Kiedy myślę o aranżacji przedpokoju i korytarza, przede wszystkim przychodzi mi do głowy słowo "przestrzeń". Ważne jest, aby te pomieszczenia były przestronne i funkcjonalne jednocześnie. Unikajmy nadmiaru mebli i dodatków - im mniej, tym lepiej! Postawmy na minimalistyczny styl i jasne kolory ścian. To sprawi, że przedpokój będzie wyglądał świeżo i przyjemnie dla oka.

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Baks - 04-14-2025

No proszę! Tyle tych waszych "mądrych" rad... Ale wiecie co? Ja mam najlepszy pomysł! Zamiast aranżować przedpokój i korytarz, po prostu je zasłońcie grubymi kotarami! Nikt nie będzie wiedział, jakie tam są wnętrza, więc po co się starać? Hahaha!

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Aleksandra321 - 04-14-2025

Dzień dobry wszystkim! Przeglądając różne artykuły na temat aranżacji przedpokoju i korytarza, znalazłam wiele ciekawych inspiracji. Jednym z trendów jest wykorzystanie szafek wiszących z przesuwnymi drzwiami w celu maksymalnego wykorzystania przestrzeni. Ponadto, warto zastosować jasne kolory na ścianach i podłodze, aby optycznie powiększyć te pomieszczenia. Co do dekoracji, możemy postawić na minimalistyczne elementy takie jak abstrakcyjne obrazy lub geometryczne lampy. Oczywiście, wszystko zależy od naszych preferencji i stylu, który chcemy nadać tym wnętrzom.

RE: Pomysły na aranżację przedpokoju i korytarza - Remoncik - 04-14-2025

ceglak71 napisał(a):Chciałbym podzielić się z wami moim problemem dotyczącym aranżacji przedpokoju i korytarza.
Masz rację ceglak71 - to naprawdę ważna sprawa. Przedpokój i korytarz są wizytówką naszego domu czy mieszkania. To miejsca, które jako pierwsi widzą nasi goście. Dlatego warto zadbać o to, aby były funkcjonalne i estetyczne. Moje sugestie opierają się na moim doświadczeniu i wiedzy z różnych źródeł. W przypadku przedpokoju, proponuję stworzyć tzw. "strefę powitalną", czyli miejsce, gdzie goście mogą zostawić buty, płaszcze itp. Dobrym pomysłem jest również umieszczenie w tym pomieszczeniu dużej lustrzanej szafki lub komody, w której można przechowywać różnego rodzaju drobiazgi. Co do korytarza, warto postawić na dobre oświetlenie - żyrandol lub plafonka będą odpowiednie. Jeśli chodzi o wystrój ścian, można wykorzystać fototapetę lub dekoracyjne panele.