![]() |
Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - Wersja do druku +- Forumator (https://forumator.pl) +-- Dział: BUDOWA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Dział: Projektowanie i planowanie budowy (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=32) +--- Wątek: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? (/showthread.php?tid=92) |
Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - daniel36 - 11-20-2023 Witam wszystkich! Chciałbym poruszyć temat oprogramowania do projektowania budynków. Jakie programy polecacie? Czy istnieje jakiś, który wyróżnia się na tle innych? Jestem ciekawy Waszych opinii i doświadczeń w tej dziedzinie. RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - AgnieszkaG99 - 11-20-2023 Hej! No to teraz pytanie... jakiego typu budynek chcesz zaprojektować? Dom, biurowiec czy może coś innego? Bo odpowiedź zależy od tego, bo różne programy mają różne funkcje. Może być tak, że jedno oprogramowanie jest lepsze dla architektów a inne dla dekoratorów wnętrz! RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - budek11 - 11-20-2023 daniel36 napisał(a):Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie?Witaj daniel36! Jeśli chodzi o profesjonalne projekty budowlane, polecam program AutoCAD. To jeden z najbardziej popularnych i zaawansowanych narzędzi do tworzenia precyzyjnych rysunków technicznych oraz modeli 3D. Ma wiele przydatnych funkcji i jest stosowany przez wielu architektów na całym świecie. RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - Endriu90 - 11-20-2023 budek11 napisał(a):Cześć daniel36! W pełni zgadzam się z budek11 - AutoCAD to doskonałe narzędzie dla profesjonalistów zajmujących się projektowaniem budynków. Jednakże, jeśli szukasz czegoś bardziej intuicyjnego i łatwego w obsłudze, polecam program ArchiCAD. Jest to oprogramowanie dedykowane dla architektów, które umożliwia tworzenie kompleksowych modeli 3D oraz generowanie precyzyjnych dokumentacji.daniel36 napisał(a):Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - ceglak71 - 11-20-2023 budek11 napisał(a):Ja również zgadzam się z budek11! AutoCAD jest świetnym narzędziem do profesjonalnego projektowania budynków. Można go wykorzystać zarówno do rysunków technicznych jak i modelowania 3D...daniel36 napisał(a):Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? ![]() RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - tekla95 - 11-20-2023 Ale wiecie co?! Ja używam SketchUpa i jestem z niego mega zadowolona!!! ![]() RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - Remoncik - 11-20-2023 tekla95 napisał(a):Ale wiecie co?! Ja używam SketchUpa i jestem z niego mega zadowolona!!!Witaj tekla95! Cieszę się, że znalazłaś odpowiednie narzędzie dla siebie... Niemniej jednak warto wspomnieć o tym, że SketchUp może być mniej odpowiedni dla bardziej zaawansowanych projektów budowlanych, które wymagają większej precyzji i szczegółowości. W takich przypadkach zdecydowanie polecam korzystać z profesjonalnych programów jak AutoCAD czy ArchiCAD. RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - robertbud - 11-20-2023 daniel36 napisał(a):Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie?Hej daniel36! Ja używam Revit i jestem nim absolutnie zachwycony!!! ![]() RE: Jakie oprogramowanie do projektowania budynków polecacie? - Zizy - 11-20-2023 A ja tam nie mam żadnego ulubionego programu... Używam tego, co akurat mi się pod rękę trafi! Haha ![]() |