Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaż szklanych balustrad - wskazówki i koszty
Ostatnio zastanawiałam się nad montażem szklanych balustrad w moim nowym mieszkaniu. Wiem, że to świetny sposób na dodanie wnętrzom lekkości i nowoczesności, ale też zdaję sobie sprawę, że może być to dość kosztowne przedsięwzięcie. Znalazłam kilka artykułów mówiących o tym, jak ważny jest wybór odpowiedniego rodzaju szkła – hartowanego lub laminowanego – oraz o systemach mocujących, które muszą zapewniać bezpieczeństwo użytkowania i spełniać normy budowlane. Chciałabym tutaj porozmawiać o tym, jakie są Wasze doświadczenia związane z montażem takich balustrad, jakie wyzwania możemy napotkać podczas instalacji oraz jaki może być orientacyjny koszt całego przedsięwzięcia.
Odpowiedz
A wiecie co jest najlepsze w szklanych balustradach? Można na nich zostawić zabawne notatki dla gości! "Uważaj, przezroczysta przeszkoda" albo "Szukasz czystości? Tutaj nawet nie ma bariery!" ? Ale żarty na bok, sama myślałam o takiej instalacji i słyszałam różne opinie. Podobno istotną kwestią jest także sposób utrzymania czystości tych balustrad – wszak palce i ślady pozostają bardzo widoczne na szkle. No i oczywiście kwestia montażu - czy samodzielnie się za to brać czy jednak wezwać fachowca?
Odpowiedz
Szklane balustrady to przyszłość! Wyobraźcie sobie ten efekt 'wow' kiedy wszyscy znajomi wchodzą do waszego domu i patrzą na tą elegancję! ? Przejrzałem trochę materiały online i okazuje się, że warto zainwestować w profesjonalną firmę montującą te cudeńka. To nie tylko gwarantuje solidność wykonania, ale też pozwala uniknąć potencjalnych wpadek... dosłownie! Bezpieczeństwo przede wszystkim!!! A co do kosztów - ponoć można znaleźć oferty już od kilkuset złotych za metr bieżący plus koszt samego szkła. Co sądzicie o takich cenach?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości