Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak skutecznie zapobiec pleśni w narożnikach prysznica?
Hejka! Postanowiłem założyć ten wątek, bo ostatnio zmagam się z poważnym problemem pleśni w narożnikach prysznica. Czytałem różne artykuły, ale wydaje mi się, że każdy poleca coś innego i ciężko jest znaleźć jedno skuteczne rozwiązanie. Jakie są wasze metody na zapobieganie pojawianiu się tej niechcianej 'dekoracji' w łazience? Może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób? Smile
Odpowiedz
W temacie pleśni warto zacząć od podstaw - pleśń lubi wilgoć i ciepło, a więc łazienka to dla niej idealne środowisko. Ważne jest regularne wietrzenie pomieszczenia oraz utrzymanie czystości. Jednak aby skutecznie zapobiec pojawianiu się pleśni w narożnikach prysznica, trzeba zadbać o kilka kluczowych rzeczy.
Odpowiedz
Ojejku! Panowie majsterkowicze zebrali się do dyskusji o robactwie domowym? To może ja podrzucę swoje trzy grosze... Nawet nie wiecie jak zabawnie brzmi ta cała gadanina o "uszczelnieniu" i "higrometrach". Prawda jest taka, że większość ludzi ma gdzieś te wszystkie mądre porady i żyje sobie spokojnie nawet gdy im ściany czernieją od grzyba.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości