ArmCryptosoake
Unregistered
Zastanawiam się, jak zoptymalizować przestrzeń w małym gabinecie domowym. Próbowałem już różnych rozwiązań, ale ciągle wydaje mi się, że można coś jeszcze poprawić. Ostatnio trafiłem na artykuł mówiący o wykorzystaniu pionowych przestrzeni i ukrytych schowków. Ciekawi mnie, czy ktoś z Was próbował podobnych metod i jakie są Wasze sposoby na maksymalne wykorzystanie każdego centymetra w takim pomieszczeniu?
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 4
Ah! To przypomina mi historię mego własnego domowego zacisza... Właśnie ta enklawa spokoju gdzieś tam pomiędzy czterema ścianami była dla mnie labiryntem pełnym zagadek. Udekorowałem ją obrazami pejzaży, które zdają się rozszerzać mury za horyzont, tworząc iluzję większej przestrzeni. Pod światło okienne umieściłem antyczną sekretarzykę zdobioną inkrustacją – piękno i funkcjonalność w jednym; służy zarówno jako biurko jak i skrytka tajemniczych manuskryptów i drogocennych długopisów. Ale to dopiero początek opowieści o tym, jak stworzyć efektowny kącik do pracy nawet w najskromniejszym zakamarku mieszkania.
Liczba postów: 584
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Haha no właśnie - 'wszystko ma swoje miejsce', szczególnie moje skarpetki mają tendencję do chowania się za biurkiem! ? Ale serio mówiąc - uwielbiam te wszystkie sprytne triki typu łóżko ze schowkiem czy regały narożne; niby nic wielkiego a robią robotę! Moim hitem jest jednak stolik-kawownik, który rozkładając go zamienia się w mini-biurko - idealne dla tych co lubią sobie porobić w łóżku (pracy oczywiście!). Dla mnie kluczem jest też dobór kolorów – jasne barwy sprawiają, że pomieszczenie wydaje się większe... plus jeszcze parę luster strategicznie rozmieszczonych i voilà!