Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak urządzić funkcjonalny pokój dla dwójki dzieci?
Hejka, zastanawiam się jak urządzić pokój dla dwójki dzieci, żeby był nie tylko ładny, ale przede wszystkim funkcjonalny. Wiem, że sprawa jest wyjątkowo trudna, gdyż każde dziecko ma swoje potrzeby i osobowość, a miejsca w pokoju nie przybywa. Szukałem wielu rozwiązań, jak zoptymalizować przestrzeń i znalazłem ciekawy artykuł o łóżkach piętrowych z wbudowanymi szafkami i biurkiem. Wydaje mi się to świetnym pomysłem na zaoszczędzenie miejsca. Ale może są też inne sposoby? Chciałbym usłyszeć wasze doświadczenia i pomysły.
Odpowiedz
No siema! Widzę, że temat urządzenia pokoju dla dzieci jest gorący jak dyskusja o tym, czy ananas na pizzy to zbrodnia kulinarna Tongue. Moim zdaniem kluczem jest maksymalne wykorzystanie pionowej przestrzeni - takie piętrowe łóżka to strzał w dziesiątkę. Co powiecie na regały i półki aż pod sufit? Dzieciaki mogą mieć swoje kryjówki na górze a podręczne rzeczy na wysokości ich wzrostu.
Odpowiedz
Zgadzam się z opinią dotyczącą wykorzystania przestrzeni pionowej. Jest to bardzo ważne zwłaszcza w przypadku ograniczonej przestrzeni życiowej. Łóżka piętrowe oferują wiele korzyści - od oszczędności miejsca po tworzenie osobistej przestrzeni dla każdego dziecka. Oczywiście konstrukcja musi być bezpieczna oraz dostosowana do wieku użytkowników; warto zwrócić uwagę na jakość materiałów oraz mechanizmów zabezpieczających takich jak barierki czy solidne drabinki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości