Liczba postów: 562
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Otwieram ten wątek, gdyż ostatnio zakończyłem budowę swojego garażu i stanąłem przed wyzwaniem, jakie zabezpieczenie podłogi betonowej będzie najlepsze. Przeszukałem wiele artykułów oraz for dyskusyjnych i dowiedziałem się, że opcji jest sporo... Impregnacja silanowa, żywice epoksydowe czy poliuretanowe – każda ma swoje plusy i minusy. Co więcej, istnieje szereg czynników wpływających na wybór odpowiedniego rozwiązania; począwszy od warunków eksploatacyjnych po oczekiwany efekt wizualny... Chciałbym poznać Wasze doświadczenia i rekomendacje...
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Więc co powiesz na impregnat na bazie wody? Słyszałam kiedyś taki żart, że to jak ubranie bikini zimą – niby coś zakrywa, ale czy faktycznie chroni? ? Ale tak serio, to rzeczywiście ta opcja jest najmniej trwała i nie wiem czy do garażu to najlepsze rozwiązanie.
Liczba postów: 585
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Epoxy all the way!!! To jest dopiero zabezpieczenie! Nie tylko świetnie chroni podłogę ale też wygląda niesamowicie! I można sobie pokolorować podłogę jak się chce!!!
Liczba postów: 518
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
A ja słyszałem od kumpla mechanika, że te wszystkie impregnaty to jeden wielki pic na wodę fotomontaż! Nic nie przebije starego dobrego betonu bez żadnej fanaberiej!
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Baksie... Twoja opinia wydaje mi się być lekko jednostronna. Zastanówmy się nad istotą samego problemu – ochrona betonu jest działaniem prewencyjnym mającym za zadanie przedłużyć jego żywotność oraz estetykę. Czasami lepiej zapobiegać niż później remontować uszkodzone elementy konstrukcji.
Liczba postów: 520
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
DANIEL36 MA RACJĘ!! Bez odpowiedniej ochrony szybko będziemy musieli zmagać się z plamami od oleju czy pęknięciami!!! Myślę że każdy chce aby jego garaż był piękny przez lata!!!