Liczba postów: 520
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Ostatnio czytałam artykuł o wyborze mebli dla dzieci i stwierdziłam, że to super temat do dyskusji! Wiadomo, że bezpieczeństwo maluchów jest najważniejsze, ale nie można zapominać też o funkcjonalności i designie. Zastanawiam się, jakie są Wasze doświadczenia i co polecacie? Pamiętajcie, aby podać konkretne modele lub firmy, które oferują najlepsze rozwiązania. Dzięki za wszystkie sugestie!
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Ooooh, meble dla dzieci to cała nauka! Kiedy myślę o kupnie łóżeczka albo biurka dla malucha, czuję się jak Indiana Jones w poszukiwaniu zaginionej arki – przygoda pełna niebezpieczeństw i tajemniczych znaków (czyt. certyfikatów bezpieczeństwa). Ale poważnie mówiąc, kluczowe są atesty i brak ostrych kantów. I pamietajcie - dzieciaki rosną szybciej niż bambus na steroidach, więc szukajcie czegoś z możliwością regulacji wysokości!
Liczba postów: 585
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Hej! Ja również czytałem o tym ostatnio i muszę przyznać, że dobór odpowiednich mebli dla naszych pociech to mega ważna sprawa!!! Wydaje mi się jednak, że najistotniejsza jest jakość wykonania – lepiej zainwestować trochę więcej w solidne meble drewniane niż co roku wymieniać te sklejkowe cudaki. Plus za każdym razem kiedy patrzysz na ten piękny naturalny materiał to aż serce rośnie!!!
Liczba postów: 518
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
A ja tam uważam, że ta cała obsesja na punkcie bezpiecznych mebli to przesada. W moich czasach nikt się tak nie przejmował i jakoś żyjemy. Ale spoko – róbcie swoje pokój-pancerniki dla waszych książątek i księżniczek. Swoją drogą ciekawe czy "bezpieczne" równa się "wytrzymałe" jak dzieciaki zaczną testować je na wytrzymałość swoimi superbohaterskimi zabawami.
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
No właśnie Baks ma troche racji - nie przesadzajmy z tą ostrożnością. Mnie interesuje głównie funkcjonalność. Chce mieć pewność że kupię coś co posłuży na dłużej niż sezon. Szukałem ostatnio łóżek piętrowych z możliwością przerobienia na dwa pojedyncze gdy dzieciaki podrosną – wyglądają naprawdę OK.
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Warto pamiętać, że wnętrza w których dorastają nasze dzieci stanowią niemal metaforyczną scenerię ich pierwszych lat życia; stanowią kontekst ich rozwoju emocjonalnego oraz intelektualnego... Tak więc decyzja dotycząca zakupu odpowiednich mebli przekracza granice prostego wyboru użytkowego przedmiotu – to decyzja dotycząca środowiska w jakim nasze potomstwo będzie formować swoje pierwsze wspomnienia...
Liczba postów: 564
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Dokładnie Daniel36 ma tutaj ważny punkt widzenia - musimy brać pod uwagę cały ekosystem dziecka. Nie tylko chodzi tu o sam produkt ale też o firmę która go produkujue – czy dbają o aspekty ekologiczne? Jak wyglądają warunki pracy ich pracowników? Meble muszą być estetycznie dopasowane do reszty domu ale też odzwierciedlać wartości którymi chcemy zarazić nasze pociechy.