Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak urządzić pokój dla dziecka w stylu skandynawskim?
Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące urządzenia pokoju dla dziecka w stylu skandynawskim. Chciałbym dowiedzieć się, jakie są najlepsze sposoby na stworzenie takiego wnętrza. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub porady?
Odpowiedz
Witaj! Styl skandynawski jest bardzo popularny i doskonale nadaje się do pokoju dziecięcego. Kilka kluczowych elementów to jasne kolory, naturalne materiały i minimalistyczne wzornictwo. Ważne jest również wprowadzenie dużo światła dziennego oraz funkcjonalnych mebli.
Odpowiedz
Ooooh, uwielbiam styl skandynawski!!! To taki przytulny i elegancki jednocześnie!! Moje rady to dodanie kilku pastelowych akcentów w postaci poduszek czy obrazków na ścianach! A także nie zapomnijcie o roślinach - one dają taki przyjemny klimat!
Odpowiedz
Styl skandynawski? Super pomysł!!! Ja bym dodał jeszcze trochę koloru np. żółte lub niebieskie dodatki żeby było bardziej radosno! No i oczywiście musi być dużo miejsca do zabawy!!!
Odpowiedz
Skoro mowa o stylu skandynawskim, to warto wspomnieć o wykorzystaniu drewna jako głównego materiału w aranżacji wnętrza - sprawia ono, że pokój staje się bardziej przytulny i naturalny. No i oczywiście, nie zapomnijcie o miękkich dywanach!
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za rady! Bardzo ciekawe pomysły.
shizu6 napisał(a):Kilka kluczowych elementów to jasne kolory, naturalne materiały i minimalistyczne wzornictwo.
Właśnie te aspekty są dla mnie najważniejsze w stylu skandynawskim. Cieszę się, że potwierdzacie ich znaczenie.
Odpowiedz
budek11 napisał(a):Właśnie te aspekty są dla mnie najważniejsze w stylu skandynawskim. Cieszę się, że potwierdzacie ich znaczenie.
Tak, to prawda! Styl skandynawski jest bardzo funkcjonalny i prosty w formie. Ważne jest również utrzymanie porządku - minimalizm idzie w parze z praktycznością.
Odpowiedz
robertbud napisał(a):Ja bym dodał jeszcze trochę koloru np. żółte lub niebieskie dodatki żeby było bardziej radosno!
Ooooh tak!!! Kolorowe dodatki na pewno ożywią wnętrze!! Może jakiś żółty fotel albo niebieskie pudełka na zabawki? To będzie super!!!
Odpowiedz
tekla95 napisał(a):Ooooh tak!!! Kolorowe dodatki na pewno ożywią wnętrze!! Może jakiś żółty fotel albo niebieskie pudełka na zabawki? To będzie super!!!
Dokładnie tak! Kolorowe elementy dodadzą energii i radości do pokoju dziecka. A co powiecie na tapetę w pastelowych kolorach?
Odpowiedz
robertbud napisał(a):A co powiecie na tapetę w pastelowych kolorach?
Tapeta to świetny pomysł! Ale zamiast jednolitego wzoru, może warto postawić na motyw roślinny lub zwierzęcy? To jeszcze bardziej wpisuje się w styl skandynawski.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości