Liczba postów: 534
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Chciałam porozmawiać na temat urządzania kuchni w stylu skandynawskim. To bardzo popularny trend, który charakteryzuje się jasnymi kolorami, minimalistycznym designem i naturalnymi materiałami. Jakie macie pomysły na to?
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Witam! Kuchnia w stylu skandynawskim powinna być przede wszystkim funkcjonalna i estetyczna. Ważne jest wykorzystanie jasnych barw oraz naturalnego drewna. Możemy również dodać elementy z betonu lub stali nierdzewnej, aby nadać wnętrzu industrialnego charakteru.
Liczba postów: 586
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
O tak! Styl skandynawski to coś fantastycznego! Uwielbiam te jasne kolory i prostotę formy. Dodatkowo można dodać trochę zieleni - rośliny doniczkowe świetnie pasują do tego wystroju!
Liczba postów: 520
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Zgadzam się z Wami w 100%! Skandynawska kuchnia musi być pełna świeżości i energii! Ja osobiście uwielbiam dodawać dużo białych akcentów oraz pastelowych kolorów, które nadają wnętrzu przytulności!
Liczba postów: 571
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
W mojej opinii, kluczową rolę odgrywa tu minimalizm oraz harmonia pomiędzy poszczególnymi elementami wystroju. Dobrze jest również pomyśleć o odpowiednim oświetleniu, które podkreśli charakter skandynawskiego wnętrza.
Liczba postów: 471
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Kuchnia w stylu skandynawskim to dla mnie symbol prostoty i elegancji. W takim wystroju ważne jest zachowanie równowagi pomiędzy funkcjonalnością a estetyką. Minimalizm pozwala nam docenić piękno drobnych detali.
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
A wiecie dlaczego Skandynawowie mają zawsze takie jasne kuchnie? Bo tam jest mało słońca, więc chcą sobie go trochę przywołać! Haha!
Liczba postów: 534
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Bardzo mi się podobają wasze sugestie dotyczące dodania roślin do wnętrza kuchni w stylu skandynawskim. Rośliny doniczkowe nie tylko nadają pomieszczeniu świeżości, ale także wprowadzają element natury do naszego domu. Ciekawe jakich gatunków roślin najczęściej używacie?
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
W kuchni w stylu skandynawskim często spotyka się rośliny takie jak paprocie, sukulenty czy storczyki. Są one łatwe w pielęgnacji i świetnie komponują się z jasnymi wnętrzami.