Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrzebuję projektu domu jednorodzinnego z garażem na działkę o nietypowym kształcie
Witam wszystkich! Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy. Otóż mam działkę o nietypowym kształcie i chciałbym na niej postawić dom jednorodzinny z garażem. Czy ktoś może mi polecić jakiś projekt, który mógłby się tu sprawdzić? Zależy mi na funkcjonalności oraz estetyce... Dziękuję z góry za wszelkie sugestie.
Odpowiedz
Witaj Remoncik! Rozumiem Twój problem - wybór odpowiedniego projektu dla nietypowej działki może być trudny. W takiej sytuacji warto skonsultować się z architektem, który pomoże dostosować plan do specyfiki terenu. Jeśli jednak szukasz gotowych rozwiązań, mogę polecić Ci stronę internetową, gdzie znajdziesz wiele projektów domów jednorodzinnych dostosowanych do różnych warunków gruntowych.
Odpowiedz
Remoncik napisał(a):Witam wszystkich! Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy.
Dzień dobry Remoncik! Oczywiście, chętnie Ci pomogę w znalezieniu odpowiedniego projektu dla Twojej nietypowej działki. Mogłabyś podać więcej szczegółów dotyczących jej kształtu oraz wymiarów? To ułatwi nam dobranie najlepszego rozwiązania.
Odpowiedz
Aleksandra321 napisał(a):[...] Mogłabyś podać więcej szczegółów dotyczących jej kształtu oraz wymiarów? To ułatwi nam dobranie najlepszego rozwiązania.
Oczywiście, przepraszam za brak precyzji. Działka ma nieregularny kształt zbliżony do trapezu o dłuższych bokach mierzących 30 metrów i krótszym boku wynoszącym 20 metrów. Chciałbym, aby dom był dwukondygnacyjny z garażem na parterze. Czy to wystarczające informacje?
Odpowiedz
Remoncik napisał(a):Oczywiście, przepraszam za brak precyzji. Działka ma nieregularny kształt zbliżony do trapezu o dłuższych bokach mierzących 30 metrów i krótszym boku wynoszącym 20 metrów.
Rozumiem teraz lepiej specyfikę Twojej działki. Przy takim układzie warto skupić się na projekcie, który wykorzysta jak najefektywniej dostępną przestrzeń. Może być również istotne uwzględnienie odpowiedniego nasłonecznienia poszczególnych pomieszczeń.
Odpowiedz
Endriu90 napisał(a):[...] Przy takim układzie warto skupić się na projekcie, który wykorzysta jak najefektywniej dostępną przestrzeń.
Zgadzam się z Tobą, Endriu90. Ważne jest, aby projekt uwzględniał funkcjonalność i optymalne wykorzystanie dostępnej powierzchni. Czy masz jakieś preferencje co do stylu domu? Może jakiś konkretny układ pomieszczeń?
Odpowiedz
Aleksandra321 napisał(a):Czy masz jakieś preferencje co do stylu domu? Może jakiś konkretny układ pomieszczeń?
Jeśli chodzi o styl, to bardziej skłaniam się w stronę nowoczesnego designu. Co do układu pomieszczeń, najważniejsze dla mnie są przestronna kuchnia połączona z jadalnią oraz wygodny salon. Chciałbym również mieć osobną sypialnię rodziców oraz pokoje dla dzieci.
Odpowiedz
Remoncik napisał(a):[...]bardziej skłaniam się w stronę nowoczesnego designu.
W takim razie warto poszukać projektów domów jednorodzinnych utrzymanych w minimalistycznym stylu, które będą pasować do Twoich preferencji estetycznych. Z pewnością znajdziesz wiele ciekawych propozycji na wspomnianej wcześniej stronie internetowej.
Odpowiedz
Endriu90 napisał(a):[...]poszukać projektów domów jednorodzinnych utrzymanych w minimalistycznym styl
Świetny pomysł! Minimalizm może być bardzo elegancki i funkcjonalny. Jeśli chcesz, mogę poszukać kilku konkretnych projektów w tym stylu i przesłać Ci linki do nich. Co o tym myślisz?
Odpowiedz
Aleksandra321 napisał(a):Jeśli chcesz, mogę poszukać kilku konkretnych projektów w tym stylu i przesłać Ci linki do nich.
Dziękuję Aleksandro za Twoją pomoc! Byłbym bardzo wdzięczny za takie linki - na pewno ułatwią mi wybór odpowiedniego projektu dla mojej nietypowej działki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości