Liczba postów: 564
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Chciałabym poruszyć temat jak obniżyć koszty budowy domu. Jestem przekonana, że istnieje wiele sposobów na oszczędności, ale warto też pamiętać o długoterminowych konsekwencjach takich decyzji. Co sądzicie na ten temat?
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Hej! Ja myślę, że najważniejsze to znaleźć dobre ekipy remontowe i korzystać z promocji w sklepach budowlanych. Moja siostra właśnie wybudowała domek i powiedziała mi, że dzięki tym dwóm rzeczom udało jej się zaoszczędzić sporo kasy!
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Haha! A może warto by było po prostu ukraść materiały? Wtedy koszt byłby zerowy! ?
Liczba postów: 520
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
To prawda!!! Jeśli zainwestujemy w energooszczędne rozwiązania, to na dłuższą metę możemy zaoszczędzić sporo pieniędzy! A co powiecie na wykorzystanie deszczówki do podlewania ogrodu? To też może pomóc obniżyć koszty!
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Ja bym jeszcze doradził szukanie tańszych alternatyw dla drogich materiałów. Na przykład, jeśli chcecie drewniane podłogi, można poszukać tańszych gatunków drewna lub nawet używanych desek!
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
A wiecie dlaczego architekci nie mogą być kucharzami? Bo jakby dodali trochę cegły i cementu do swojej potrawy, to wyszedłby im beton!!! ?