Liczba postów: 585
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Postanowiłem założyć ten wątek, bo ostatnio zabrałem się za remont mojego garażu i zastanawiam się nad najlepszymi sposobami izolacji termicznej. Wiem, że dobrze zrobiona izolacja to klucz do utrzymania stałej temperatury w pomieszczeniu i ochrona przed wilgocią! Myślę o piankach poliuretanowych, ale słyszałem też sporo o wełnie mineralnej. Jakie są wasze doświadczenia? Chciałbym, żeby mój garaż był nie tylko ciepły zimą, ale też chłodny latem!
Liczba postów: 520
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
No cześć! Ja jak remontowałam swój dom to też miałam ten dylemat. Wybrałam wełnę mineralną i jestem mega zadowolona! Pamiętaj, że dobre wykonanie to podstawa!!! Zawsze lepiej wydać trochę więcej na materiały i mieć spokój na lata.
Liczba postów: 565
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Życie uczy nas, że każdy wybór niesie ze sobą konsekwencje - tak samo jest w przypadku izolacji termicznej garażu. Ważna jest nie tylko jakość materiału ale również sposób jego aplikacji oraz dopasowanie do specyfiki danego miejsca. We wszystkim szukajcie równowagi; przemyślcie potrzeby konkretnego budynku oraz lokalnego klimatu - może okazać się że rozwiązania 'nietypowe' będą najbardziej adekwatne do waszej sytuacji.
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
O widzę ekspertów tutaj ? Tak czy siak ważne by patrzeć holistycznie na całą inwestycję - kosztorysujcie wszystko razem (material + robocizna). Btw ktoś tu wspomniał XPS? Jaki macie feedback odnośnie tego typu płyt?