Liczba postów: 470
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy. Chciałbym urządzić pokój dla mojego dziecka, ale kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić. Chciałbym, żeby był to przytulne miejsce, które jednocześnie będzie sprzyjało rozwojowi malucha. Jakie macie sugestie?
Liczba postów: 571
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Witam serdecznie! Urządzenie pokoju dla dziecka jest zadaniem wymagającym przemyślenia wielu aspektów. Należy brać pod uwagę zarówno estetykę jak i funkcjonalność tego wnętrza. Warto skonsultować się z projektantem wnętrz lub architektem.
Liczba postów: 565
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Dzień dobry! Pokój dla dziecka powinien być miejscem pełnym radości i inspiracji. Ważne jest aby stworzyć harmonijne otoczenie, które pobudzi wyobraźnię malucha oraz zachęci go do samodzielności.
Liczba postów: 534
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Interesujący fakt - kolory mają duże znaczenie w przypadku dzieciństwa! Na przykład żółty pobudza kreatywność, a zieleń działa uspokajająco. Może warto zastosować te kolory w pokoju Twojego dziecka?
Liczba postów: 534
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Ciekawostka - jeśli chodzi o wybór kolorów na ścianach, to najlepiej unikać mocnych barw takich jak czerwień czy czarny. Lepiej postawić na pastele lub delikatne kolory.
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Hehe no właśnie Tomek5! Ważne żeby dzieci miały swobodę tworzenia swojej małej krainy. Może jakieś półki na książki i miejsce do rysowania?