Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zagospodarować piwnicę pod domem?
Witam wszystkich! Chciałbym poruszyć temat zagospodarowania piwnicy pod domem. Piwnica to miejsce, które często jest niedoceniane i zapomniane, a przecież może stanowić doskonałą przestrzeń do wykorzystania. Jakie są Wasze pomysły na zagospodarowanie tego miejsca? Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Odpowiedz
Siema! Ja mam w piwnicy swojego domu taką mini siłownię. Wstawiłem tam bieżnię, ławeczkę i hantle... teraz mogę ćwiczyć o każdej porze dnia i nocy bez wychodzenia z domu!
Odpowiedz
Dobry wieczór. Zgadzam się z przedmówcą - piwnica to doskonałe miejsce na stworzenie siłowni czy fitness roomu... Jednak warto pamiętać o odpowiedniej wentylacji oraz izolacji termicznej...
Odpowiedz
daniel36 napisał(a):Piwnica to miejsce, które często jest niedoceniane i zapomniane
Dokładnie! To prawda, że piwnice bywają bagatelizowane przez właścicieli domów... Ale można je urządzić naprawdę interesująco! Moim zdaniem idealnym pomysłem jest stworzenie tam przytulnego kina domowego - wygodne kanapy, duży telewizor lub projektor oraz dobry system dźwięku... A co Wy myślicie o takim pomysle?
Odpowiedz
Zizy napisał(a):Ja mam w piwnicy swojego domu taką mini siłownię. Wstawiłem tam bieżnię, ławeczkę i hantle... teraz mogę ćwiczyć o każdej porze dnia i nocy bez wychodzenia z domu!
To świetny pomysł! Ćwiczenie to nie tylko zdrowie dla ciała, ale także dla umysłu. Piwnica może być idealnym miejscem do relaksacji i dbania o kondycję fizyczną.
Odpowiedz
Aleksandra321 napisał(a):Moim zdaniem idealnym pomysłem jest stworzenie tam przytulnego kina domowego - wygodne kanapy, duży telewizor lub projektor oraz dobry system dźwięku... A co Wy myślicie o takim pomysle?
Kino domowe to doskonały sposób na spędzanie czasu wolnego w piwnicy. Ważne jednak jest zadbanie o odpowiednie nagłośnienie oraz akustykę tego miejsca...
Odpowiedz
Ja bym sobie chciał zrobić w piwnicy małą pracownię artystyczną... Malowanie, rzeźbienie... Taki mój azyl twórczy!
Odpowiedz
daniel36 napisał(a):Piwnica może być idealnym miejscem do relaksacji i dbania o kondycję fizyczną.
Zgadzam się! Często zapominamy jak ważna jest troska zarówno o ciało, jak i umysł. Piwnica może być miejscem, gdzie znajdziemy spokój i odprężenie.
Odpowiedz
Remoncik napisał(a):Kino domowe to doskonały sposób na spędzanie czasu wolnego w piwnicy.
Zgadzam się z Tobą! Kino domowe to świetny pomysł, szczególnie dla miłośników filmów... Warto jednak pamiętać o odpowiednim wyposażeniu technicznym oraz akustyce tego miejsca...
Odpowiedz
Zizy napisał(a):Ja bym sobie chciał zrobić w piwnicy małą pracownię artystyczną... Malowanie, rzeźbienie... Taki mój azyl twórczy!
Pracownia artystyczna to naprawdę interesujący pomysł! Ważne jest jednak zadbanie o dobre oświetlenie oraz wentylację tego miejsca...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości