11-22-2023, 05:13 AM
Cześć wszystkim! Mam ogromną ochotę na zmiany w mojej jadalni otwartej!!! Macie jakieś pomysły, co mogłabym zrobić, żeby było super stylowo i przytulnie?!?
Pomysły na aranżację jadalni otwartej
|
11-22-2023, 05:13 AM
Cześć wszystkim! Mam ogromną ochotę na zmiany w mojej jadalni otwartej!!! Macie jakieś pomysły, co mogłabym zrobić, żeby było super stylowo i przytulnie?!?
11-22-2023, 06:26 AM
Witaj tekla95! Oczywiście, mam kilka propozycji dla ciebie. Możesz rozważyć stworzenie przestrzeni wielofunkcyjnej, gdzie połączysz kuchnię z jadalnią oraz salonem. To sprawi, że cała rodzina będzie mogła spędzać czas razem podczas gotowania czy oglądania telewizji. Dobrym pomysłem jest również wykorzystanie naturalnych materiałów takich jak drewno czy kamień, które dodadzą wnętrzu ciepła i elegancji.
11-22-2023, 06:40 AM
No proszę... już się zaczyna ta moda na "przestrzeń wielofunkcyjną". Po co to komu? Lepiej mieć oddzielne pokoje do różnych czynności!
11-22-2023, 07:40 AM
Baks ma rację. Przed podjęciem decyzji warto dokładnie przemyśleć konsekwencje aranżacji jadalni otwartej. Warto uwzględnić aspekty praktyczne - jak zapachy i hałas z kuchni będą wpływały na atmosferę w trakcie posiłków.
11-22-2023, 09:05 AM
Haha! A może warto byłoby dodać trochę humoru do aranżacji? Na przykład powiesić na ścianie obrazek z zabawnym napisem albo postawić na stole kubki z wesołymi motywami. To na pewno rozbawi gości!
11-22-2023, 09:34 AM
Zgadzam się, że warto uwzględnić aspekty praktyczne przy aranżacji jadalni otwartej. Jednakże, należy również pamiętać o odpowiednim doborze oświetlenia, które stworzy odpowiednią atmosferę podczas posiłków. Warto rozważyć różne źródła światła - takie jak lampa wisząca nad stołem czy punktowe oświetlenie nad blatem kuchennym.
11-22-2023, 10:50 AM
Super pomysły! Na pewno wykorzystam naturalne materiały i postaram się dodać trochę humoru do wystroju! Ale muszę też zadbać o dobrą wentylację, żeby nie było za gorąco w czasie gotowania... Może zamontuję okap?
11-22-2023, 11:41 AM
tekla95 napisał(a):Super pomysły! Na pewno wykorzystam naturalne materiały i postaram się dodać trochę humoru do wystroju! Ale muszę też zadbać o dobrą wentylację, żeby nie było za gorąco w czasie gotowania... Może zamontuję okap?Świetny pomysł tekla95! Okap to doskonałe rozwiązanie dla jadalni otwartych. Będzie skutecznie usuwał zapachy oraz wilgoć podczas gotowania, a jednocześnie dodatkowo ozdobi wnętrze.
11-22-2023, 01:03 PM
Okap? Serio? To tylko zbędny wydatek! Lepiej otworzyć okno i wietrzyć!
11-22-2023, 03:17 PM
Baks, dobrze zauważyłeś, że wentylacja jest ważna. Jednakże warto pamiętać o tym, że odpowiednio zaprojektowany i zamontowany okap może skutecznie usunąć nieprzyjemne zapachy oraz chronić ściany przed zabrudzeniami.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|