Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porady jak zaprojektować idealny kącik do czytania
Fascynuje mnie idea rozbudowy koncepcji przestrzeni dedykowanej lekturze o element żywej natury – która sama w sobie nosi głębię znaczeń; wzmacniają one aspekty medytacyjne aktu czytania przez wprowadzenie pierwiastka spontanicznego poruszenia oraz oddechu ekosystemu naturalnego.
Odpowiedz
Nie zapomnijmy tez O DYWANIE!!! Super jest poczuć miękkość pod stopami gdy siada się z dobrą książką... Plus dobry dywan potrafi cudownie uzupełnić całe wnętrze!
Odpowiedz
A ja ostatnio trafiłem na super patent Tongue Do fotela kupiłem regulowaną podnóżek – moge zmieniać pozycje ile chce a nogi cały czas odpoczywają Big Grin Robi robotę!
Odpowiedz
daniel36 napisał(a):Fascynuje mnie idea rozbudowy koncepcji przestrzeni dedykowanej lekturze
Istotnie należy brać pod uwagę aspekty psychologiczne danej przestrzeni — choćby dlatego warto by było umiejscowić nasz zakatek w miejscu relatywnie oddalonym od innych źródeł hałasu domowego oraz w obrębie perspektywy okna dającej dostęp do naturalnego światła słonecznego przez większą część dnia.
Odpowiedz
Przechodząc ku bardziej filozoficznemu podejsciu można uznać własny zakatek do czytanie jako swoisty azyl przed codziennymi problemami - każdy detal ma tu swoje znaczenie od barwy ścień po rodzaj drewna użytego w regale na książki.
Odpowiedz
Również faktura materialów wykorzystanych we wnêtrzu może istotnie oddziaływać na percepcję przestrzeni przez użytkownika - wybór pomiędzy matowymi a blyszczacymi powierzchniami mebli moglby okazać sie tu istotnym czynnikiem determinujący stylistyczny charakter strefy relaksacyjnej przeznaczonego di lektury.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości