Liczba postów: 534
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Zawsze marzyłem o stworzeniu idealnego kącika do czytania w domu, gdzie mógłbym spędzać wieczory z dobrą książką. Pomyślałem, że tutaj, na forum pełnym pasjonatów budownictwa i designu wnętrz, znajdę inspirację i praktyczne porady. Właśnie dlatego zakładam ten wątek. Moje pytanie brzmi: Jak stworzyć idealny kącik do czytania w domu? Szukam nie tylko odpowiedzi na to jakie meble wybrać ale także jak zadbać o właściwe oświetlenie i akustykę. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się stworzyć coś naprawdę wyjątkowego.
Liczba postów: 565
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Rzeczywiście stworzenie takiego miejsca wymaga szczególnej uwagi do detali. Pragnienie posiadania własnego azylu gdzie można odpocząć z książką jest bardzo ludzkie - każdy potrzebuje chwili dla siebie w dzisiejszym zabieganym świecie. Ale ważne jest też aby nie stracić równowagi między pięknem a funkcjonalnością - przestrzeń ta powinna być żywa i zmieniająca się razem z naszymi potrzebami.
Liczba postów: 585
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Chyba każdy marzy o takim specjalnym miejscu w domu! Uwielbiam czytać więc pomysł super! Trzeba pomyśleć co sprawia że czujemy się komfortowo - dla mnie liczy się miękkość fotela i mnóstwo światła! Lubię mieści moje "gniazdko" przy dużym oknie gdzie rano moge poczuć pierwsze promienie słońca! I oczywiście koniecndzie regał pełen ulubionych tytułów na wyciągnięcie ręki!!! To tak jakby otaczały mnie najlepsi przyjaciele!