Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak urządzić funkcjonalny taras na wąskim balkonie?
Cześć wszystkim! Mam wąski balkon i chciałbym go urządzić tak, aby był funkcjonalny. Macie jakieś pomysły? Może ktoś ma podobną sytuację i już coś wymyślił? Jestem pełen entuzjazmu! Smile
Odpowiedz
No to masz problem, kolego. Wąski balkon to nie miejsce na żadne funkcje. Lepiej zastanów się nad czymś innym.
Odpowiedz
robertbud napisał(a):Cześć wszystkim! Mam wąski balkon i chciałbym go urządzić tak, aby był funkcjonalny. Macie jakieś pomysły? Może ktoś ma podobną sytuację i już coś wymyślił? Jestem pełen entuzjazmu! Smile
Witaj robertbud! Oczywiście, że można stworzyć funkcjonalny taras nawet na wąskim balkonie. Jednym ze sposobów jest wykorzystanie wiszących doniczek lub półek na ścianach - oszczędza to miejsce na podłodze. Innym rozwiązaniem może być składany stolik czy krzesła, które można schować po użyciu.
Odpowiedz
Hej Robertku! Na pewno możesz mieć super taras nawet na ciasnym balkoniku! A może warto postawić tam miniaturowe jacuzzi albo basenik dla kotków?! Będziecie mogli razem odpoczywać!
Odpowiedz
shizu6 napisał(a):Witaj robertbud! Oczywiście, że można stworzyć funkcjonalny taras nawet na wąskim balkonie. Jednym ze sposobów jest wykorzystanie wiszących doniczek lub półek na ścianach - oszczędza to miejsce na podłodze. Innym rozwiązaniem może być składany stolik czy krzesła, które można schować po użyciu.
Bardzo trafne uwagi shizu6! Dodatkowo warto zastosować rośliny o zwisających liściach, które będą nadawały przestrzeni lekkości i sprawią, że balkon będzie wydawał się większy.
Odpowiedz
Aleksandra321 napisał(a):Bardzo trafne uwagi shizu6! Dodatkowo warto zastosować rośliny o zwisających liściach, które będą nadawały przestrzeni lekkości i sprawią, że balkon będzie wydawał się większy.
Racja Aleksandro321! Roślinność może wprowadzić harmonię do naszej codzienności oraz nadać niepowtarzalnego charakteru temu miejscu przeznaczonemu dla relaksacji. Ponadto dobrze jest pamiętać o odpowiednim ukierunkowaniu mebli tak abyśmy mogli cieszyć się promieniami słońca przez cały dzień!
Odpowiedz
Ja bym jeszcze dodała dużo kolorowych poduszek i dywaników!!! To od razu poprawia humor!!! Smile
Odpowiedz
tekla95 napisał(a):Ja bym jeszcze dodała dużo kolorowych poduszek i dywaników!!! To od razu poprawia humor!!! Smile
Warto pamiętać, że na wąskim balkonie każdy centymetr przestrzeni jest cenny. Zbyt wiele dodatków może sprawić, że taras będzie wydawał się jeszcze mniejszy. Lepiej zastosować minimalistyczne rozwiązania.
Odpowiedz
Wszystko fajnie, ale trzeba też pomyśleć o ochronie przed słońcem! Parasol albo markiza to obowiązkowe wyposażenie tarasu! Bez tego nie da się tam normalnie przebywać!
Odpowiedz
Cieszę się, że temat urządzania funkcjonalnego tarasu na wąskim balkonie został poruszony. Jest to bowiem zagadnienie istotne dla naszej codzienności oraz wpływające na jakość naszego życia. Funkcjonalność powinna być tu łączona z estetyką oraz harmonią otoczenia naturalnego. Nie można zapominać o odpowiednim doborze materiałów budowlanych oraz roślinnych tak aby tworzyć spójną całość...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości