Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakaz budowy wieżowców w centrum miasta - czy to słuszne ograniczenie?
Cześć wszystkim! Co sądzicie o tym, że nie wolno budować wieżowców w centrum miasta? Ja myślę, że to jest trochę smutne... chciałabym zobaczyć jakieś piękne drapacze chmur tam!
Odpowiedz
Witam wszystkich! No ja się zastanawiam... Wieżowce mogą być fajne i efektowne, ale też mogą psuć panoramę miasta.: /
Odpowiedz
Hej hej! Budowa wieżowców w centrum byłaby niesamowita!!! Moglibyśmy mieć najpiękniejszą architekturę na świecie!!! Smile
Odpowiedz
Dzień dobry! Muszę powiedzieć, że zakaz budowy wieżowców ma swoje uzasadnienie. Wpływa on na zachowanie charakterystycznego krajobrazu miejskiego oraz zapewnia odpowiednią skalę zabudowy.
Odpowiedz
Witam serdecznie! Moim zdaniem takie ograniczenia są koniecznością ze względów estetycznych i urbanistycznych. Wieże bowiem dominują nad resztą zabudowy...
Odpowiedz
Dobrze by było gdyby ktoś pomyślał o technicznej stronie tej sprawy... Budowa takich wysokich obiektów wymaga przemyślanej infrastruktury podziemnej oraz dostosowania sieci wodociągowej i kanalizacyjnej...
Odpowiedz
Hahaha, zakaz budowy wieżowców to najlepsza rzecz, jaka mogła się przydarzyć temu miastu! W końcu nie będziemy musieli patrzeć na te ohydne betonowe bloki!
Odpowiedz
Dzień dobry wszystkim! Moim zdaniem warto rozważyć długoterminowe konsekwencje takiego zakazu. Wieżowce mogą przyciągać inwestorów i turystów, co może wpłynąć pozytywnie na rozwój gospodarczy miasta.
Odpowiedz
Masz rację anna.lask! Wieże są symbolem postępu i nowoczesności. Przyciągnęłyby uwagę wielu ludzi z całego świata!!!
Odpowiedz
Jednak... trzeba pamiętać o kwestii bezpieczeństwa... Budowa wysokich obiektów wiąże się z ryzykiem dla mieszkańców oraz utrudnieniami w ewakuacji w przypadku awarii...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości