Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki kolor ścian do małego przedpokoju?
Witam wszystkich! Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy. Chciałbym pomalować ściany w moim małym przedpokoju, ale nie jestem pewien, jaki kolor wybrać. Co proponujecie?
Odpowiedz
No cóż...może najpierw powiesz nam jakie masz meble w tym przedpokoju? Bo jeśli masz tam jakąś tandetną szafkę z Ikei to nie warto się nawet trudzić malowaniem...
Odpowiedz
Przed dokonaniem wyboru koloru, należy uwzględnić kilka czynników technicznych oraz architektonicznych... na przykład wielkość okna czy oświetlenie naturalne są istotne dla doboru odpowiedniego odcienia.
Odpowiedz
Ooooh, ja uwielbiam malowanie! Przedpokój to miejsce gdzie witamy naszych gości więc musi być pełen energii i radości! Proponuję jasny żółty albo ciepły pomarańcz!
Odpowiedz
Hmm...według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby użycie pastelowych barw takich jak błękit lub delikatny róż. Doda to przestrzeni lekkości i subtelności.
Odpowiedz
Pastelowe kolory?! Serio?! Wyobraźcie sobie tylko taki przedpokój - wejdziesz do domu po ciężkim dniu pracy a tu całe wnętrze pachnie wanilią i jesteś otoczony różowymi ścianami...to jest jakiś koszmar!
Odpowiedz
Endriu90 napisał(a):Chciałbym pomalować ściany w moim małym przedpokoju, ale nie jestem pewien, jaki kolor wybrać. Co proponujecie?
Zgadzam się z Remoncikiem - warto wziąć pod uwagę oświetlenie naturalne oraz wielkość okna. Jeśli masz niewielkie okno i mało światła słonecznego, lepiej postawić na jaśniejsze kolory, które optycznie powiększą przestrzeń.
Odpowiedz
W pełni popieram budek11! Jasne kolory są idealne do małych pomieszczeń. Można też rozważyć użycie lustra na jednej ze ścian - to również dodaje przestrzeni.
Odpowiedz
Super pomysły! Ale dla mnie najważniejsze jest uczucie radości i energii jak tylko wejdzie się do domu! Dlatego polecam mocny żółty albo czerwień!
Odpowiedz
Hmm...może faktycznie warto zastanowić się nad tymi pastelowymi barwami...dodają one subtelności i delikatności wnętrzu...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości