Forumator
Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - Wersja do druku

+- Forumator (https://forumator.pl)
+-- Dział: BUDOWA (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: Kontrowersje i prawo budowlane (https://forumator.pl/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? (/showthread.php?tid=145)

Strony: 1 2

Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - robertbud - 11-20-2023

Cześć wszystkim! Mam pytanie, czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? Bo mam taki pomysł i chciałbym się dowiedzieć, czy to jest legalne! Z góry dzięki za odpowiedzi!!!

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - Zizy - 11-20-2023

Yo! No wiesz, ja słyszałem różne historie o tym. Niektórzy mówią, że da się zbudować dom bez pozwolenia, ale to nie jest takie proste. Ale jak dla mnie, lepiej mieć wszystko legalnie załatwione. Bezpieczniej!

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - anna.lask - 11-20-2023

Witam wszystkich! To bardzo ważne pytanie. Budowa domu bez pozwolenia może prowadzić do wielu problemów w przyszłości. Warto pamiętać o przepisach prawa i uzyskać odpowiednie zezwolenie.

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - tekla95 - 11-20-2023

Oczywiście że można!!! Ja bym od razu zabierała się do pracy i budowała swój wymarzony dom!!! Kto potrzebuje tych formalności?!?!

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - robertbud - 11-21-2023

Zizy napisał(a):Niektórzy mówią, że da się zbudować dom bez pozwolenia
Dokładnie tak myślę! Chcę tylko postawić mały domek letniskowy nad jeziorem... Naprawdę muszę czekać na te formalności?

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - Zizy - 11-21-2023

robertbud napisał(a):Naprawdę muszę czekać na te formalności?
No właśnie... Może warto sprawdzić lokalne przepisy albo porozmawiać z jakimś fachowcem? Nie chciałbym, żebyś miał potem kłopoty.

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - anna.lask - 11-21-2023

robertbud napisał(a):Chcę tylko postawić mały domek letniskowy nad jeziorem... Naprawdę muszę czekać na te formalności?
Rozumiem Twoje pragnienie, ale pamiętaj o tym, że nielegalna budowa może prowadzić do konsekwencji prawnych w przyszłości. Lepiej być bezpiecznym niż żałować decyzji.

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - tekla95 - 11-21-2023

robertbud napisał(a):Naprawdę muszę czekać na te formalności?
Oczywiście! To jest ważne! Ale tak naprawdę to ja bym już dzwoniła po ekipę budowlaną i zaczynała projektowanie!!! Dom marzeń!

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - robertbud - 11-21-2023

anna.lask napisał(a):Lepiej być bezpiecznym niż żałować decyzji.
Masz rację... Chyba lepiej poczekać i załatwić wszystko legalnie. Dzięki za rady!

RE: Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? - Zizy - 11-21-2023

No widzisz! Czasami warto posłuchać innych ludzi. Teraz możesz spokojnie zaplanować swoją budowę i mieć pewność, że wszystko będzie w porządku.