Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę?
Cześć wszystkim! Mam pytanie, czy można zbudować dom bez pozwolenia na budowę? Bo mam taki pomysł i chciałbym się dowiedzieć, czy to jest legalne! Z góry dzięki za odpowiedzi!!!
Odpowiedz
Yo! No wiesz, ja słyszałem różne historie o tym. Niektórzy mówią, że da się zbudować dom bez pozwolenia, ale to nie jest takie proste. Ale jak dla mnie, lepiej mieć wszystko legalnie załatwione. Bezpieczniej!
Odpowiedz
Witam wszystkich! To bardzo ważne pytanie. Budowa domu bez pozwolenia może prowadzić do wielu problemów w przyszłości. Warto pamiętać o przepisach prawa i uzyskać odpowiednie zezwolenie.
Odpowiedz
Oczywiście że można!!! Ja bym od razu zabierała się do pracy i budowała swój wymarzony dom!!! Kto potrzebuje tych formalności?!?!
Odpowiedz
Zizy napisał(a):Niektórzy mówią, że da się zbudować dom bez pozwolenia
Dokładnie tak myślę! Chcę tylko postawić mały domek letniskowy nad jeziorem... Naprawdę muszę czekać na te formalności?
Odpowiedz
robertbud napisał(a):Naprawdę muszę czekać na te formalności?
No właśnie... Może warto sprawdzić lokalne przepisy albo porozmawiać z jakimś fachowcem? Nie chciałbym, żebyś miał potem kłopoty.
Odpowiedz
robertbud napisał(a):Chcę tylko postawić mały domek letniskowy nad jeziorem... Naprawdę muszę czekać na te formalności?
Rozumiem Twoje pragnienie, ale pamiętaj o tym, że nielegalna budowa może prowadzić do konsekwencji prawnych w przyszłości. Lepiej być bezpiecznym niż żałować decyzji.
Odpowiedz
robertbud napisał(a):Naprawdę muszę czekać na te formalności?
Oczywiście! To jest ważne! Ale tak naprawdę to ja bym już dzwoniła po ekipę budowlaną i zaczynała projektowanie!!! Dom marzeń!
Odpowiedz
anna.lask napisał(a):Lepiej być bezpiecznym niż żałować decyzji.
Masz rację... Chyba lepiej poczekać i załatwić wszystko legalnie. Dzięki za rady!
Odpowiedz
No widzisz! Czasami warto posłuchać innych ludzi. Teraz możesz spokojnie zaplanować swoją budowę i mieć pewność, że wszystko będzie w porządku.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości