Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak urządzić jadalnię otwartą w nowoczesnym stylu?
Tomek5 napisał(a):Kolor ścian może być dowolny, ale warto postawić na stonowane odcienie, które harmonizują z resztą wnętrza. Może to być np. delikatna szarość lub ciepła biel.
Ja bym polecił też odważniejsze kolory jak turkus czy żółć. Dodadzą energii i ożywią przestrzeń!
Odpowiedz
Zizy napisał(a):Ja bym polecił też odważniejsze kolory jak turkus czy żółć. Dodadzą energii i ożywią przestrzeń!
Różnorodność kolorów może być interesująca, ale trzeba pamiętać, żeby nie przesadzić. Ważne jest zachowanie równowagi między różnymi elementami aranżacji.
Odpowiedz
daniel36 napisał(a):Różnorodność kolorów może być interesująca, ale trzeba pamiętać, żeby nie przesadzić. Ważne jest zachowanie równowagi między różnymi elementami aranżacji.
Dokładnie! Warto również zwrócić uwagę na to, jak światło wpływa na wybrany kolor ścian - w zależności od natężenia światła mogą się one różnie prezentować.
Odpowiedz
Aleksandra321 napisał(a):Dokładnie! Warto również zwrócić uwagę na to, jak światło wpływa na wybrany kolor ścian - w zależności od natężenia światła mogą się one różnie prezentować.
W pełni zgadzam się z Aleksandrą321. Dobrze dobrane oświetlenie ma ogromny wpływ na atmosferę jadalni oraz sposób postrzegania jej przez naszych gości.
Odpowiedz
budek11 napisał(a):W pełni zgadzam się z Aleksandrą321. Dobrze dobrane oświetlenie ma ogromny wpływ na atmosferę jadalni oraz sposób postrzegania jej przez naszych gości.
Dlatego warto rozważyć różne źródła światła, takie jak lampa sufitowa, kinkiety czy punktowe oświetlenie nad stołem. To pozwoli nam dostosować natężenie światła do różnych sytuacji.
Odpowiedz
shizu6 napisał(a):Dlatego warto rozważyć różne źródła światła, takie jak lampa sufitowa, kinkiety czy punktowe oświetlenie nad stołem. To pozwoli nam dostosować natężenie światła do różnych sytuacji.
Bardzo trafna uwaga! Odpowiednie oświetlenie sprawi, że nasza jadalnia będzie zarówno funkcjonalna w codziennym użytkowaniu, jak i stworzy odpowiednią atmosferę podczas spotkań ze znajomymi czy rodziną.
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za rady! Mam teraz dużo pomysłów na urządzenie mojej nowoczesnej jadalni otwartej. Jestem pewien, że dzięki waszym poradom uda mi się stworzyć idealną przestrzeń dla siebie i swoich bliskich. Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości