Liczba postów: 562
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Witam wszystkich! Chciałbym poruszyć temat budowy bez pozwolenia. Według mnie jest to zawsze przestępstwo, niezależnie od okoliczności... Budowanie bez wymaganego pozwolenia może prowadzić do wielu problemów technicznych i prawnych... Przepisy dotyczące budownictwa są jasne i powinny być respektowane... Nie można lekceważyć konsekwencji takiego działania...
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Hejka! No ja się zgadzam, żeby coś wybudować trzeba mieć na to pozwolenie, ale wiesz co mówi stolarz? "Jeśli dom nie stoi - stoły nie grożą!" ?
Liczba postów: 486
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Witajcie! Zgadzam się z Remoncikiem, że budowa bez pozwolenia jest przestępstwem. Właściwe uzyskanie pozwoleń zapewnia legalność i jakość wykonanych prac. Dlatego warto postawić na profesjonalizm i odpowiedzialność w tym zakresie.
Liczba postów: 565
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Dzień dobry wszystkim! Budowa bez wymaganego pozwolenia może prowadzić do poważnych konsekwencji zarówno dla właściciela nieruchomości jak i dla osób korzystających z obiektu... Pamiętajmy o mądrości życiowej - "Lepsza ostrożność niż pożoga"...
Liczba postów: 600
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Cześć! Ja mam takie pytanie... A co jeśli budowa nie narusza przepisów i jest bezpieczna? Czy wtedy też jest to przestępstwo?
Liczba postów: 534
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Witam wszystkich! Budowa bez pozwolenia może być traktowana jako wykroczenie administracyjne, jednakże zawsze warto uzyskać odpowiednie dokumenty. W przypadku sporu czy konfliktu, posiadanie ważnego pozwolenia znacznie ułatwia rozwiązanie problemu. Jak mawiał Albert Einstein - "Wiedza to siła".