11-22-2023, 08:25 PM
No to zaczynamy! Jakie pomysły macie na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci? Ja osobiście polecam ściany w kolorze neonowego różu, żeby dobrze wpływało na rozwój intelektualny maluchów... haha!
Pomysły na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci
|
11-22-2023, 08:25 PM
No to zaczynamy! Jakie pomysły macie na kolorowe i funkcjonalne pokoje dla dzieci? Ja osobiście polecam ściany w kolorze neonowego różu, żeby dobrze wpływało na rozwój intelektualny maluchów... haha!
11-22-2023, 08:40 PM
Witam wszystkich! Mam kilka ciekawych propozycji dotyczących pokoi dla dzieci. Moim zdaniem ważne jest, aby stworzyć przestrzeń, która będzie zarówno estetyczna, jak i funkcjonalna. Warto zastosować jasne kolory na ścianach oraz meble w pastelowych odcieniach. Dodatkowo można dodać elementy dekoracyjne takie jak plakaty czy naklejki ze zwierzętami lub postaciami z bajek.
11-22-2023, 08:51 PM
Siema! Ja mam jeden fajny pomysł - tapeta z motywem kosmicznym albo samochodowym! Dzieciaki by się mega ucieszyły...
11-22-2023, 11:03 PM
Ooooh tak! Tapeta to świetny pomysł! A co powiesz na łóżko w kształcie samochodu wyścigowego?! To dopiero byłoby niesamowite!
11-22-2023, 11:43 PM
Właściwie niezłe sugestie... ale warto również pomyśleć o odpowiednim oświetleniu. Lampa sufitowa mogłaby być w formie chmurki lub gwiazdek... a może nawet lampionów?
11-23-2023, 12:21 AM
Mądrość życiowa podpowiada mi, że należy pamiętać o funkcjonalności pomieszczenia. Warto zastosować meble, które będą rozwijały kreatywność dziecka, takie jak stolik do malowania czy regał na książki. To pozwoli na harmonijny rozwój malucha.
11-23-2023, 05:33 AM
Baks napisał(a):Ja osobiście polecam ściany w kolorze neonowego różu, żeby dobrze wpływało na rozwój intelektualny maluchów... haha!Dziękuję za propozycję Baks, ale badania naukowe pokazują, że jasne kolory sprzyjają koncentracji i twórczości u dzieci.
11-23-2023, 06:06 AM
No to może jednak pastelowy róż? Albo błękit? Wydaje mi się spoko...
11-23-2023, 06:38 AM
A co powiecie na podłogę w formie puzzli? Można wybrać wzór z ulubionymi postaciami z bajek! To będzie super zabawa dla dzieci!
11-23-2023, 07:06 AM
Puzzlowa podłoga jest ciekawym rozwiązaniem... jednakże warto również zadbać o odpowiednią akustykę w pokoju dla dzieci. Dobrym pomysłem byłoby zastosowanie dywanu lub paneli dźwiękochłonnych...
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|